Здравейте, живея в квартала от дълги години, в него отглеждам децата си, живот и здраве, в люлинско училище ще учат децата ми. Проблемите и радостите в квартала живо ме интересуват.
Помияри, цигани, боклуци, панели, пазар - това ли е Люлин???Често си задавам този въпрос.
Люлин има много добри страни, но и доста недостатъци за съжаление
Накратко предимствата са:
Пазара.
Търговските обекти на всички големи вериги.
Големите пространства, детски площадки, градинки и т.н.
Сравнително голям брой учебни заведения.
Добри и отзивчиви хора.
Основните проблеми са няколко:
Огромен брой помияри, тормозещи всичко живо освен няколкото луди бабички, които ги хранят.
Пазара - магнит за цигани от цялата страна, коли които паркират до втория етаж на блоковете, купища вмирисани отпадъци, недостойни за изхвърляне на определените за целта места, събрание на цялото селско войнство /особено събота и неделя/ и т.н.
Нищожен брой детски градини, в сравнение на непрекъснато нарастващия брой на населението
Неприятни, нечистоплътни, невъзпитани и направо прости хора, които след като седнат на пейка се чувстват длъжни да оставят отпадъци от всякакъв род след себе си, за предпочитане така, че да не може пейката повечче да се ползва без да мине на автомивка и то три пъти, хора, които пускат домашните си любимци /най-често помияри/ между играещите деца и недопускащи по никакъв начин да им бъде направена забележка.
Голямото количесто провинциални субекти, убедени в собствената си уникалност и величие, изсипващи се ежедневно в квартала с желанието завинаги да останат в СОФИЯ на всяка цена и опропастяващи желанието на обикновения градски човек да живее нормално, спокойно и чисто.
Аз харесвам Люлин, сам го избрах /известно време живях в идеалния център и направо избягах от там/.
Отворих тази тема за да споделя мнението си, ако има някой съгласен - нека ме подкрепи, ако има несъгласни - нека поспорим...